Juriul AmFiTeatru 7

Priveşte prin prisma teatrului, adolescent, prieten, participant sau curios, să îi vezi pe cei care vor transforma razele de lumină din sufletele puştilor iubitori de teatru în explozii de culoare.

Fără alte vorbe multe (doar zâmbet 🙂 ), juriul celei de-a 7-a ediţii a festivalului de teatru adolescent AmFiTeatru:

Alexandru Dobinciuc – actor

doby Prietenii îi spun Doby şi poate aţi auzit că fost în Atelierul de teatru. E un tip charismatic şi energic, ştie ce vrea şi trăieşte totul cu intensitate. Face parte din generaţia care acum câţiva ani mergea prin festivalurile de teatru pentru liceeni, unde era participant. Experienţa cu teatrul adolescent l-a determinat să îşi dorească mai mult. Şi-a urmat visul, acela de a deveni actor, aşa că a decis să urmeze cursurile Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, în perioada 2008-2011, clasa prof. univ. dr. Emil Coşeru, lector univ. dr. Tatiana Ionesi şi lector univ. dr. Doru Aftanasiu. Apoi a avut o activitate intensă, ce a implicat participarea la festivaluri de teatru din ţară (cum ar fi Festivalul Naţional de Teatru Independent, Ediţia I, Bucureşti, 4 – 10 noiembrie 2013 – Spectacolul “Elevator”; Festivalul Naţional de Comedie, Ediţia a XXV-a, Galaţi, 21 – 31 octombrie 2013 – Spectacolul “Hai să ne despărţim” – Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar acordat pentru rolurile Benone şi Iacobaş; Festivalul “Duruşa Summer Hills”, Ediţia a III-a, Duruşa, Maramureş, 22 – 26 august 2013 – Spectacolul “Elevator”; Festivalul “Respiră Teatru – 25 De Ore De Teatru Non Stop”, Ediţia a IV-a, Sibiu, 5-6 aprilie 2014 – Spectacolul “Nu de gât”) şi colaborarea cu teatrele din Iaşi, Chişinău, Petroşani şi Botoşani – unde activează în prezent. Din activitatea sa artistică, enumerăm rolurile: Inger – în spectacolul „Dawn-Way”, regia Radu Afrim, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, El – „Elevator”, regia Vlad Volf, spectacol independent, Iosif – „Iosif şi amanta sa”, regia Pentru Vutcărău, Teatrul „Eugene Ionesco” Chişinău, Cameramanul – în spectacolul „Buzunarul cu pâine”, regia Lenuş Teodora Moraru, Andrew Clark – “Clubul etichetelor” – regia Lenuş Teodora Moraru, Teatrul “Mihai Eminescu” Botoşani, Asaf – “Jocuri in curtea din spate” – regia Vlad Cepoi, Teatrul “Mihai Eminescu” Botoşani, Armand Duval – „Dama cu camelii” – regia Radu Nichifor, Teatrul “I. D. Sîrbu” Petroşani.  

Petronela Chiribuţă – actriţă, preşedintele Asociaţiei Culturale Amfiteatru-2006

lorena Petronela Chiribuţă este un nume pe care îl auzi des în Botoşani, datorită activităţilor sale intense artistice şi culturale. Este actriţă la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani, realizator-producător TV la postul TELE M Botoşani, redactor la ziarul on-line Botoşani Necenzurat, membră în Asociaţia de Protecţie a Animalelor ADOR şi preşedintele Asociaţiei Culturale „Amfiteatru-2006”. Este în strânsa legătură cu teatrul profesionist şi cel pentru liceeni, fiind membră a juriului AmFiTeatru şi în ediţiile anterioare şi urmărind îndeaproape evoluţia puştilor de liceu pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani. Este absolventă a Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie, Pedagogie Muzicală şi Teatru, secţia Arta Actorului – 2003 şi în anul 2009 – absolventă la Mater în Artele Spectacolului, regie-scenografie. S-a remarcat în roluri precum: Peronella – „Decameronul”, Fernanda – „Un veac de singurătate”, Luluţa – „Cucoana Chiriţa”, Lena – „Oameni ai nimănui” şi Muza (Blonda) – „Artă cu seminţe prăjite”.

Romina Boldaşu – actriţă, masterand Pedagogie teatrală UNATC Bucureşti

romina pic În anul 2010 a absolvit Universitate Spiru Haret Bucureşti, Facultatea de Artele Spectacolului de Teatru, iar până în 2011 a urmat masterul în actorie la East 15 Acting School, Londra. Din anul 2014 urmează masterul în pedagogie teatrală la UNATC Bucureşti. Este de părere că pedagogul teatral are responsabilitatea creării de vise sau realităţi eventual posibile pentru ceilalti, ceea ce-l obligă să se informeze şi să-şi extindă orizonturile. „În lucru cu persoanele de orice vârstă, scopul meu este acela de a-i cunoaşte şi a le da sau, mai bine zis, reda libertatea de exprimare şi creaţie, spectacolul fiind doar o repercursiune a lucrului nostru împreună, nu un ţel în sine. Cred că în Romania sunt foarte mulţi tineri talentaţi şi muncitori, cărora trebuie să li se dea şansa să lucreze, să înveţe şi să iubească teatrul.” Are o vastă experienţă atât ca actriţă, cât şi ca formator, a coordonat şi a participat la o multitudine de workshop-uri în Romania şi în alte ţări, (cum ar fi Marea Britanie, Danemarca, Franţa). Din proiectele sale, enumerăm rolurile: Regina – “STATUI VIVANTE”, Teatrul Masca Bucureşti, regia: Mihai Mălaimare, RHAPSODY IN TWO PARTS, WRITTEN BY A LADY, East 15 Acting School Londra – creaţie personală, Cleopatra – PENTECOST, Compania de teatru Charm Offensive, regizor: Gavin McAlinden (Off West-End Award nominalizare pentru cel mai bun ansamblu şi regie) – Biserica St. Leonard Sgoreditch, Londra, femeie din Troia – TROIENELE, Opera Naţională Iaşi, regie: Andrei Şerban, Filippo – ANGAJARE DE CLOVN – Matei Vişniec, Casa Radio- Cluj, regie: Alexandru Gherman.

Vlad Volf – actor, regizor

vlad volf Vlad Volf este un actor şi un regizor pasionat, care face parte din generaţia tânără de iubitori de teatru. A absolvit în anul 2008 Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi, Facultatea de Compoziţie muzicală, Pedagogie şi Teatru, secţia Actorie. De atunci a început o activitate intensă în domeniul teatrului. A participat în numeroase festivaluri de teatru, cu proiecte în care figura ca actor (cum ar fi: Festivalul de Neoavangarda, unde a obţinut Premiul pentru cel mai bun moment de creaţie actoricească pentru rolul SPÂNUL, din „Harap Alb”, iunie 2008, la Iaşi; Festivalul de Teatru Profesionist Piatra Neamţ, în spectacolul “With a little help from my friends”, regia Radu Apostol, unde a obţinut o nominalizare pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul Andy; FNT, ediţia a 22-a, Bucureşti ,cu „Visul unei nopţi de vară”, regia Radu Afrim, 2012; Festivalul naţional de teatru Independent, Bucureşti 2014, cu “Povestea Poveştilor” de Ion Creangă, regia Lenuş Teodora Moraru) sau ca regizor (de exemplu: Iaşi Fringe Festival, Festivalul naţional de teatru INDEPENDENT Bucureşti şi Gala HOP, Costineşti 2013 cu spectacolul „Elevator”; Gala HOP, Costineşti, 2014, cu spectacolul „Feromonii” de Theo Herghelegiu; Festivalul naţional de teatru INDEPENDENT, Bucureşti 2014, cu spectacolul „Feromonii” de Theo Herghelegiu). De asemenea, a organizat mai multe proiecte, dintre care amintim: Festivalul studenţesc de teatru, CONTEMPORANIS 2008, Iaşi şi Şcoala de vara CORBU VERDE, 2012-2013-2014, comuna CORBU, jud. Constanţa, Plaja CORBU. Din proiectele sale artistice amintim: ca actor – Spânul –“ Harap- Alb”, adaptare de Ştefan Oprea, colaborare a Univ. de Arte cu Teatrul Naţional Iaşi şi Teatrul Naţional “M. Eminescu” Botoşani, regia Emil Coşeru, 2007; Maximu –“ România. Te pup!” de Bogdan Georgescu, regia David Schwartz , Teatrul Naţional Vasile Alecsandri Iaşi, 2009; Toma– ”Nirvana” de Liviu Cristian, regia Liviu Cristian, Teatrul Naţional Iaşi, 2012; John Bender –“ Clubul Etichetelor”, adaptare de Ilinca Prisăcariu, regia Lenuş Teodora Moraru, Teatrul “Mihai Eminescu”, Botoşani, 2014; Dan – “Nu de gât” , de Mihai Ignat, regia Lenuş Teodora Moraru, 2014. Ca regizor: NEW YORK FUCKING CITY, de Peca Ştefan, 2011; FEROMONII, de Theo Herghelegiu, 2011, Baia Turcească IAŞI; ELEVATOR de Gabriel Pintilei, 2012; FĂRĂ PUTEREA DE A MAI SCHIMBA CEVA, de Jonas Gardell, Teatrul Mihai Eminescu , Botoşani 2012; MAI CALD DECÂT IERI, de Mihai Ignat, 2014 şi VOIAM DOAR SĂ ŢIP, de Mihai Ignat, 2015.  

Nicoleta Chiponcă – profesor la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani

nicoleta chiponca Despre doamna Nicoleta Chiponcă se aude că ar fi printre cei mai de gaşcă profesori pe care i-ai putea cunoaşte vreodată. Este o persoană care îşi investeşte tot sufletul în educarea oamenilor de mâine, fie ei actori, avocaţi, medici ş.a.m.d. Un om care, prin căldură şi susţinere, reuşeşte să planteze în sufletele puştilor acea sămânţă de pasiune care le va fi de folos pe tot parcursul vieţii, indiferent de ce se va întâmpla. Consideră că jocul de rol și practica teatrală sunt cele mai noi și eficiente metode didactice care-i stimulează pe elevi să învețe o limbă străină în speță, limba franceză, copilul fiind ludic, prin definiție. Și-a orietat demersul didactic spre acest gen de abordare și a participat cu elevii la festivaluri județene și naționale unde trupele pregătite au obținut numeroase premii. De reținut este premiul al doilea obținut de trupa formată de elevi de clasa a VII-a, pentru cel mai bun spectacol și premiul pentru cel mai bun rol principal masculin, la Festivalul Național de Teatru Bilingv „Eugen Ionescu” de la Buzău, în noiembrie 2013. În 2014, trupa formată din elevi de clasa a VI-a a obținut Marele premiu al Festivalului județean de teatru „Parole et théâtre” și premiile pentru cele mai bune interpretări feminine și masculine. Însoțind Atelierul de teatru, a participat la Ideo Ideis 2014, la atelierul de teatru și mișcare condus de Uta Plate, cunoscut pedagog teatral din Germania.  

Ne vor fi alături în perioada 22-25 aprilie 2015 pentru că…

Împreună = AmFiTeatru! 🙂

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.