Optează să te joci

Inevitabil, în fiecare an, adolescenții se schimbă câte puțin, dar reușesc cumva să rămână aceiași. De aceea, e datoria festivalului să crească odată cu visurile, aspirațiile, tristețile și realizările lor. Ca în fiecare an, AmFiTeatru promovează tinerețea ca stare de spirit, care se întinde de la melancolie tocmai până la exaltare și în aprilie ne învăluie pe toți, de la mic la mare.

Ca orice adolescent, festivalul a avut momente de teamă, în care s-a îndoit de sine în căutarea adevărului dar, crescând, și-a dat seama că un lucru a rămas neschimbat de-a lungul timpului, a găsit stâlpul care stă neclintit în fața îndoielilor – a redescoperit  Jocul.

Îți propunem o întrebare din seria celor care te țin treaz: A exista pentru a te juca sau a te juca pentru a exista? Încercăm, prin ediția a opta a festivalului, să dăm o mână de ajutor oricărui curios să își găsească propriul răspuns la această întrebare, independent de exteriorul care îl ademenește într-o direcție sau alta.

În goana după adevăr, noi am găsit o formulă magică, pe care am împachetat-o, cât am putut de atrăgător, în deviza acestei ediții: „Optează să te joci!”.

Jocul, prin universalitatea sa, poate fi apreciat de oricine, indiferent de orice criteriu. În acest mod jocul ne apropie, ne aduce Împreună pe căi nebănuite. Să optezi să te joci e echivalent cu a alege să fii liber și să îți folosești libertatea dobândită pentru a învăța despre tine și despre alții.

Afis 8-001

Când renunți la rigiditate și te arăți deschis către experiențe care au ca unică miză jocul si învățatul prin joacă sau joc, stratul de praf care acoperă lumea dispare și odată cu el și monotonia luându-le locul pofta de viață și optimismul. Da, lumea se poate schimba de la o joacă și noi vrem să ne fii alături în aventura care începe sub numele de AmFiTeatru8.

Alături de cele 9 trupe invitate, juriu, prietenii festivalului, comunitatea botoșăneană și de orice persoană cu un strop de curaj și curiozitate, ne dorim să trăim experiența revelatoare a jocului ca nou mod de a vedea lumea teatrului adolescent. În acest sens, în ediția a opta transformăm competiția într-o joacă, în care nu va fi premiat „Cel mai bun”, ci vor fi apreciate originalitatea și spiritul tânăr emanate de trupele participante. Noutatea vine în forma a trei premii, cu aceeași valoare, care vor recompensa trei dintre trupele participante: premiul AmFiTeatru oferit de juriul festivalului, premiul Adolescent oferit de juriul elevilor și premiul Atelierul oferit de membrii Atelierului de Teatru, împreună cu 12 premii individuale. Cele patru zile din festival vor fi o  ocazie de comunicare, de detașare de cotidian prin teatru, de discuții libere și de joc neîngrădit.

Prin AmFiTeatru8 readucem jocul în viețile tuturor celor care sunt pregătiți să îl accepte ca pe o stare de spirit care ne aduce, din nou, Împreună.

(Carina Cozminschi)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.