Juriul AmFiTeatru 8

Mihaela Sîrbu (președintele juriului)
Actriţă de teatru şi film, conf.univ.dr. la Catedra de Arta Actorului a U.N.A.T.C. şi fondatoarea Teatrului Fără Frontiere şi a primelor cursuri de improvizaţie din România (Şcoala de Improvizaţie).

mihaela-sirbu-424906lA interpretat numeroase roluri în teatru, fiind atrasă mai ales de dramaturgia contemporană  şi remarcîndu-se prin rolurile din piesele lui Neil LaBute la Teatrul Act.

A jucat rolul principal feminin în filmele „Tatăl Fantomă” de Lucian Georgescu, alături de Marcel Iureş şi „Toată lumea din familia noastră” de Radu Jude, rol pentru care a obţinut Premiul Gopo şi premiul UCIN în 2013 precum şi premiul de interpretare la Festivalul „Entrevues” de la Belfort, Franţa, în 2012. În 2014 a fost din nou nominalizată la Premiul Gopo pentru rolul „Magda” din filmul „Cînd se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism, în regia lui Corneliu Porumboiu. In 2016 a obtinut Premiul Gopo pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru rolul Sultana din filmul „Aferim”, regia Radu Jude.

Este membru fondator al primei trupe de improvizaţie din România (2003).

Tot din 2003 predă improvizaţie pentru actori profesionişti (UNATC, Teatrul Naţional Tîrgu Mureş, Teatrul Municipal Baia Mare) dar şi copii (Teatrul Ion Creangă, Liceul Coşbuc, Şcoala Tudor Arghezi, obţinând numeroase premii).

 

Alexandru Dobynciuc

Actordoby

Prietenii îi spun Doby şi a fost în Atelierul de teatru. E un tip charismatic şi energic, ştie ce vrea şi trăieşte totul cu intensitate. Face parte din generaţia care acum câţiva ani mergea prin festivalurile de teatru pentru liceeni, unde era participant. Experienţa cu teatrul adolescent l-a determinat să îşi dorească mai mult. Şi-a urmat visul, acela de a deveni actor, aşa că a decis să urmeze cursurile Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, în perioada 2008-2011, clasa prof. univ. dr. Emil Coşeru, lector univ. dr. Tatiana Ionesi şi lector univ. dr. Doru Aftanasiu. Apoi a avut o activitate intensă, ce a implicat participarea la festivaluri de teatru din ţară (cum ar fi Festivalul Naţional de Teatru Independent, Ediţia I, Bucureşti, 4 – 10 noiembrie 2013 – Spectacolul “Elevator”; Festivalul Naţional de Comedie, Ediţia a XXV-a, Galaţi, 21 – 31 octombrie 2013 – Spectacolul “Hai să ne despărţim” – Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar acordat pentru rolurile Benone şi Iacobaş; Festivalul “Duruşa Summer Hills”, Ediţia a III-a, Duruşa, Maramureş, 22 – 26 august 2013 – Spectacolul “Elevator”; Festivalul “Respiră Teatru – 25 De Ore De Teatru Non Stop”, Ediţia a IV-a, Sibiu, 5-6 aprilie 2014 – Spectacolul “Nu de gât”) şi colaborarea cu teatrele din Iaşi, Chişinău, Petroşani şi Botoşani – unde activează în prezent. Din activitatea sa artistică, enumerăm rolurile: Inger – în spectacolul „Dawn-Way”, regia Radu Afrim, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, El – „Elevator”, regia Vlad Volf, spectacol independent, Iosif – „Iosif şi amanta sa”, regia Pentru Vutcărău, Teatrul „Eugene Ionesco” Chişinău, Cameramanul – în spectacolul „Buzunarul cu pâine”, regia Lenuş Teodora Moraru, Andrew Clark – “Clubul etichetelor” – regia Lenuş Teodora Moraru, Teatrul “Mihai Eminescu” Botoşani, Asaf – “Jocuri in curtea din spate” – regia Vlad Cepoi, Teatrul “Mihai Eminescu” Botoşani, Armand Duval – „Dama cu camelii” – regia Radu Nichifor, Teatrul “I. D. Sîrbu” Petroşani.

 

Petronela Chiribuţă

Actriţă, realizator TV, preşedintele Asociaţiei Culturale Amfiteatru-2006

Petro

Actriţă la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani, realizator-producător TV la postul TELE M Botoşani, redactor la ziarul on-line Botoşani Necenzurat, membră în Asociaţia de Protecţie a Animalelor ADOR şi preşedintele Asociaţiei Culturale „Amfiteatru-2006” se marcă prin activităţilor sale intense artistice, culturale și umanitare. Este în strânsa legătură cu teatrul pentru liceeni, fiind membră a juriului AmFiTeatru şi în ediţiile anterioare şi urmărind îndeaproape evoluţia puştilor de liceu pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani. Este absolventă a Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie, Pedagogie Muzicală şi Teatru, secţia Arta Actorului – 2003 şi în anul 2009 – absolventă la Master în Artele Spectacolului, regie-scenografie. S-a remarcat în roluri precum: Peronella – „Decameronul”, Fernanda – „Un veac de singurătate”, Luluţa – „Cucoana Chiriţa”, Lena – „Oameni ai nimănui”, Muza (Blonda) – „Artă cu seminţe prăjite”, Christine – „Dineu cu proști”.

 

Alexandru Bogdan

Actor, regizor de teatru, prezentator/realizator TV.

alex.jpgSportiv de performanță în liceu, (campion național la atletism), a hotărât, în urma unui accident, să încheie povestea cu sportul pentru a-și începe parcursul în lumea filmului prin studiile de regie de film la facultatea Hyperion. Actoria a început cu o poveste de dragoste: „m-am îndrăgostit şi m-am dus la actorie după o domnişoară” și a continuat timp de patru ani la teatrul de la Târgoviște. Mai târziu a hotărât sa dea la Regie-teatru la UNATC Cunoscut în televiziune ca membru al echipei Mondenii, a părăsit pentru cinci ani peisajul teatral, timp în care a realizat dragostea sa pentru ceea ce înseamnă teatru, care e mai presus de alte satisfacții de ordin material. După ce a decis să încheie cu televiziunea, „Happy end” a apărut ca un spectacol născut din prietenie – primul său proiect de regie după ce a terminat școala de regie de teatru.

Continuă, în prezent, să lucreze la spectacole de teatru independent și să se implice în proiecte care promovează voia bună, adevărul și libertatea precum Ideo Ideis, unde a fost trainer în ultimii doi ani. Întreaga sa experiență în lumea teatrului, dar și înafara ei, l-au convins cât e de important să faci ceea ce îți place și să rămâi sincer, principii concretizate în sfatul pe care l-ar da tinerilor: „Nu vă fie teamă să arătaţi cine sunteţi cu adevărat”.

 

Nicoleta Chiponcă

profesor la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani

nicoleta-chiponca.jpgE printre cei mai de gaşcă profesori pe care i-ai putea cunoaşte vreodată, care îşi investeşte tot sufletul în educarea oamenilor de mâine, fie ei actori, avocaţi, medici ş.a.m.d., și care, prin căldură şi susţinere, reuşeşte să planteze în sufletele puştilor acea sămânţă de pasiune care le va fi de folos pe tot parcursul vieţii, indiferent de ce se va întâmpla. Consideră că jocul de rol și practica teatrală sunt cele mai noi și eficiente metode didactice care-i stimulează pe elevi să învețe o limbă străină în speță, limba franceză, copilul fiind ludic, prin definiție. Și-a orietat demersul didactic spre acest gen de abordare și a participat cu elevii la festivaluri județene și naționale unde trupele pregătite au obținut numeroase premii. În 2014, trupa formată din elevi de clasa a VI-a a obținut Marele premiu al Festivalului județean de teatru „Parole et théâtre” și premiile pentru cele mai bune interpretări feminine și masculine. Însoțind Atelierul de teatru, a participat la Ideo Ideis 2014 și 2015, la atelierele de pedagogie teatrală.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.