Chatroom cu surprize și Poeseară

Luni, 20 martie, s-a desfășurat acțiunea SPRIJINĂ AmFiTeatru 9, stângere de fonduri pentru organizarea AmFiTeatru! Prieteni, părinți, colegi, profesori sau simpli spectatori s-au adunat într-un număr împresionant să ajute festivalul.

Echipa AmFiTeatru 9 vă mulțumește din tot sufletul lui adolescent pentru ajutorul primit din sponsorizări!  Cum toată lumea are nevoie de câte un strop de teatru, împreună am reușit să udăm rădăcinile societății noastre! Sunteți unii dintre cei care sprijină noua generație și pentru asta vă declarăm prietenii festivalului!

Lunea asta am început. Nu cu dreptul sau stângul, cu premiera Chatroom. Un spectacol regizat de Alexandru Gorghe membru al Atelierului de teatru. Luni a fost prima activitate marca AmFiTeatru şi deja simţim cu toţii că se apropie! Primăvara e aici!

Cu ceva timp înainte de începerea spectacolului, e incredibil să vorbeşti cu oamenii care urmează să joace. Vezi o preimagine a ceea ce urmează să transmită pe scenă. Vezi cum nesiguranța şi frica se estompează până la a deveni inexistente. În fața ta ai nişte adolescenți pentru care paşii nu mai sunt intuitivi.  Sala tremură, emoţiile sunt incontrolabile şi toată lumea vrea să vadă cortinele trase şi întuneric în sală. Pe scenă urcă prietenii noştri, AşFiDirectorii (Iulia Ispas şi Florin Ivancov).  Se aude în surdină Do what you want de la OK GO.

Luminile se sting, iar ei se joacă, se regăsesc. Sunt jocurile proprii de lumini. Luminile lor. Şi spectacolul se întâmplă întâi în fiecare dintre ei până să ajungă la noi. Sunt curajoşi – curajoşi pentru că nu s-au supus subiectului, pentru că l-au supus. Prin dedicarea şi emoțiile de la fiecare repetiție, spectacolul şi-a dezvoltat propria lume, în care desființarea clişeelor a devenit esențială.

Chatroom pleacă de la ideea că adolescentului instabil, în perioada sa de dezvoltare, îi e destul de greu să se exprime, să fie „el”. Internetul poate fi una din cauzele marginalizării şi a creării unei maşti. Când masca îi acoperă adevăratele opinii, sentimente… Îl controlează.

Atât am voie să zic, restul trebuie văzut cu popriul ochi 🙂

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Miercuri. pe 22 martie, a continuat cu Seara de poezie care s-a desfăşurat la Biblioteca judeţeană „Mihai Eminescu”, Filiala de limbi străine.  Ca în fiecare an prieteni de toate vârstele au fost împreună.  Şuşoteală, agitație şi recitaţie (haha), toate într-o seară în care, din nou, putem spune că: ÎMPREUNĂ AMFITEATRU!!!

AmFiTeatru a dat din nou voce poeziei din adolescenții botoșăneni. Am început să recităm, să citim și să spunem versurile care ne-au reprezentat cel mai bine ale altor poeți sau chiar ale unor adolescenți curajoși care s-au apucat să dea din stilou. După ce-am terminat de spus poezii și după ce ne-am descâlcit opiniile, trei dintre noi, mai bravi în recitat: Andreescu Mălina, Mihai Huială și Vaipan Silviu, au plecat acasă cu tricourile festivalului, și-n plus, cu câte-un cub rubik să le aducem aminte de cât de Perfect Compusă a fost seara asta!

Mai multe imagini vă vor încânta ochii AICI.

Această prezentare necesită JavaScript.

Ne pregătim cu răbdare, energie, dor şi tremurici, pentru aprile. Mai exact, pentru 26 aprilie când începem toată nebunia!

Pe curând, măi: A.C.T Bacău, ACTING UP Bucureşşti, AMPRENTE Braşov, AS Bucureşti, CUIBUL ARTIŞTILOR Bucureşti, CHATARSIS Botoşani, DRAMA CLUB Botoşani, IN THE SPOT Bacău, VICTORIA ART Bucureşti. Bun, adună toţi „ş” de aici şi ţine secretul până la AmFiTeatru. Perfect Compus.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.