Spectacole invitate

26 aprilie, ora 1900 / Casa Tineretului
Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Cartofi prăjiți cu orice

după Arnold Wesker
cu: Gina Patrașcu-Zamfirache; Mirela Nistor; Alexandra Vicol; Marius Rogojinschi; Bogdan Horga; Sorin Ciofu; Razvan Amitroaei; Ioan Cretescu; Cezar Amitroaei; Petrut Butuman; Bogdan Muncaciu; Mihai Dontu; Dragos Radu; Nicolae Bucun.
Regie: Antonella Cornici
Asistent regie: Alexandra Vicol
Scenografie: Mihai Pastramagiu
Compoziție și ilustrație muzicală: Șerban Ursachi
Coregrafie: Victoria Bucun
Light design/ video: Lucian Moga

Textul iniţial al acestui spectacol -text scris cu zeci de ani în urmă – era o poveste despre un grup de militari din aviaţia britanică. Povestea de atunci nu ar mai fi avut acum o mare relevanţă nici pentru aviaţia britanică şi nici pentru viaţă, în general! Dar iată că de cum deschizi televizorul, tot auzi despre misiuni militare NATO. Au fost astfel de misiuni în Irak, în Afganistan… Cu puţin timp în urmă a fost lansată cea mai mare bombă ne-nucleară. Suntem într-o forfotă continuă care, cel puţin mie, nu-mi face bine. Şi cred că nici altora. Şi atunci, am adaptat textul iniţial la realităţile din zilele noastre. Vrem să spunem prin acest spectacol că războiul este o risipă de oameni buni, că avem nevoie de pace, că ne putem înţelege şi fără arme, că pregătirea şi participarea la un conflict militar marchează combatanţii pentru întreaga viaţă.

 

27 aprilie, ora 2200 / Irish Pub
Create.Act.Enjoy

PENA

Cu: Oana Serena Secară Andreea Șovan Regizor: Adina Lazăr

Această prezentare necesită JavaScript.

Două femei. Șase povești despre durerea de a fi femeie. Cum îți revendici corpul când alții încearcă să ți-l confiște? Într-o țară în care o dată la patru ore o femeie este violată, lipsește educația sexuală, iar avortul este considerat mijloc de contracepție, femeile riscă să își piardă identitatea și controlul asupra vieții. „Pena” este un spectacol despre cum plonjezi cu ochii închiși în forme construite de o societate patriarhală. Și despre cum îi deschizi. Două femei, două actrițe, personifică șase situații în care se găsesc femeile în societatea modernă. Piesa prezintă paradoxul dintre societatea aparent progresistă și condiția femeii, care este în continuare subordonată protectoratului masculin. Cele șase povești au fost construite pe situații luate din realitatea românească: femeia ultra-ortodoxă față în față cu păcatul; femeia masculinizată în luptă cu propria identitate; tânăra abuzată de tată; tânăra fără acces la educația sexuală, forțată să avorteze; femeia bătută de soț; tânăra agresată din cauza orientării sexuale. Spectacolul confruntă spectatorul cu ideea că există un blocaj retrograd în ceea ce privește rolul femeii în societate și în familie.

 

28 aprilie 2017, ora 2000 / Casa Tineretului
Compania 17

Bucureștiul meu

Regie și concept: Adelaida Zamfira
Cu: Claudia Ene, Mădălina Țapu, Adelina Toma, Vlad Brumaru, Cristiana Luca, Vlad Galer, Oana Moșneagu, Cristina Danu, Vlad Lință, Alexandra Răduță, Paul Nistor, Florin Aioane.
Lucian Maxim – pregătire muzicală ritmuri
Consultant coregrafie: Andreea Duță/Alina Radu
Pantomimă: Nicolae Nastasia
Pregătire muzicală „Perfect”, muzica: Răzvan Moldovan, versuri: Adrian Pleșca, (Artan)
Regie film și montaj: Radu M Savin/Andu Daniel Patache/Bogdan Maraloiu
Imagine: Andu Daniel Patache/Radu M Savin/Pavlos Didaskalou
Consultant costume: Ioana Colceag
Grafică: Sergiu Diaconu
Multimedia: Ștefan Boghiu/Radu M Savin

Această prezentare necesită JavaScript.

A scrie despre București devine un pretext pentru a scrie despre tine. Despre tine student la UNATC, venit de prin cartierele bucureștene sau de oriunde din țară: Piatra Neamț, Alba-Iulia, Caracal, Botoșani, Mioveni, Brașov, Crivina (un sat din Giurgiu) sau din Chișinău. Aici, Bucureștiul este Acasă al tău. Aici ai învățat să conduci noaptea, ai alergat pe străzi, ai stat singur pe treptele de la Universitate, ai iubit, ai avut senzația că nimicul de acasă nu este diferit de nimicul de aici, te-ai dus la facultate cu gândul că habar nu ai ce o să ți se întâmple peste 10 ani, te-ai dus la castinguri și ai ajuns acasă gândindu-te că ești doar un produs care trebuie cumpărat, te-ai întors în școală și ai sperat că după ce termini facultatea, vei ști încotro s-o apuci. Speri că cineva te va considera necesar și îți va deschide ușa. Speri. Durată: 1h30

 

28 aprilie 2017, ora 2200 / Irish PubDOBYnciuc
BRUSCteatru

Toate mi se-ntâmplă numai mie

texte de Mihai Ignat
cu Alexandru Dobynciuc
Ce faci atunci când simți că-ți este sete ? Dar când simți foamea ? Când simți că nu mai poți de somn cauți alinarea în pat. Dar când simți o durere în mână? Cauți alinarea, nu în pat, eventual pe la doctori. Oare unde ar trebui să cauți atunci când simți o durere unde apa nu ajunge, mancarea nu ajută, somnul nu curăță și doctorii așteapta?

 

 

29 aprilie 2017, ora 2000 / Casa Tineretului
Vanner Collective în parteneriat cu Teatrul Act

LUNGS

de Duncan Macmillan
Cu: Denisa Nicolae
Liviu Romanescu
Regia: Nicolae Constantin Tănase

Această prezentare necesită JavaScript.


„LUNGS te face să crezi că este vorba despre o piesă de teatru despre plămâni, dar îți atinge inima și partea aia din stomac, unde se adună fluturii primăvara.” (Stirile ProTv)
Într-o perioadă marcată, la nivel global, de anxietate, terorism, stări meteo instabile și vremuri politice nesigure, un cuplu tânăr își dorește un copil. LUNGS este o poveste de dragoste, ușor dezechilibrată, tăios de onestă, amuzantă, tensionată și actuală. Vorbește despre o generație pentru care lipsa siguranței este un mod de a exista.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.