Juriul AmFiTeatru 9

Juriul AmFiteatru acordă Premiul AmFiTeatru, premii de interpretare și 5 premii speciale

Adelaida Zamfira
– președintele juriului –

adelaidaAdelaida Zamfira a absolvit Academia de Teatru și Film „I.L. Caragiale” București în 1996, secția Actorie, la clasa prof. Florin Zamfirescu, Doru Ana și Mirela Gorea. Din 2012 este lector univ.dr. la Universitatea Dunărea de Jos Galați și din 2015 de asemenea  predă Arta actorului la UNATC. În cadrul acestor universități, a regizat câteva spectacole de licență: „Casa Bernardei Alba” de F.G. Lorca (UNATC) „Gaițele” de Al.Kirițescu (UDJG), „Femeile lui Aldo” după Aldo Nicolaj(UDJG), „Într-o zi noi toți vom fi fericiți” de Ecaterina Vasilieva(UDJG), „Cazul Lulu” de Theo Herghelegiu (UDJG), „Și cu violoncelul ce facem?” de Matei Vișniec (UDJG).
Ca actriță, are o experiență de 14 ani în limbajul non-verbal, fiind membră a Companiei Passe-partout D.P în perioada 2000-2014. Are o activitate susținută în teatrul independent încă din 1998. „Fidelitate” de Chazz Palminteri – Teatrul Act, „Ceartă(r)” de Theo Herghelegiu – Muzeul Țăranului Român, „Fata cu cărămida-n gură” de Theo Herghelegiu – Teatrul Arca, „Adio, Carmen!” după Mimi Brănescu – Teatrul de Comedie, „Hamlet- un exercițiu” după Shakespeare  -Teatrul Foarte Mic, sunt spectacole realizate în ultimii ani.
În televiziune a intrat în 2004, făcând parte din distribuția serialelor produse de Acasa.tv
La TVR a realizat  filme de scurt si mediu metraj iar în „Quod erat demonstrandum” regia Andrei Gruzsnizki a jucat rolul Angelei, film ce a obținut numeroase premii naționale și internaționale.
A fost de asemenea implicată în proiecte social-eductive. În 2011, Lecția, Proiect de educație cinematografică și vizuală CINEMAEDU, iar în 2009, spectacolul Videoclipe. Videoclipuri? după Saviana Stănescu în regia Ancăi Maria Colțeanu a fost realizat pentru campania Femei în umbră. Umbre, proiect susținut de O.N.U. 


Ștefan Huluba

hulubaFoto: Adi Bulboacă

Ștefan Huluba a absolvit în 2010 UNATC “I.L.Caragiale” Bucureşti, secţia actorie, prof. univ. Ion Cojar, prof. univ. dr. Adrian Titieni. Din toamna anului 2010 şi până în prezent este membru fondator al trupei de improvizaţie Backstage Boys, cu spectacole în Bucureşti şi in ţară. În anul 2014 câştigă Campionatul Naţional de Teatru Sport din cadrul Festivalului Naţional de Improvizaţie.
Din 2011 are one man show-ul “Camil. Un oarecare”, scris şi regizat de Răzvan Ropotan. Cu acest spectacol a participat la numeroase festivaluri precum: “Gala Star”-Bacău, 2012; “Diagnoze”- Tukums, Letonia, 2011.
Din anul 2012, colaborează cu Compagnie 28 (companie de teatru româno-franceză) în patru spectacole, toate în regia lui Eugen Jebeleanu. Cu aceste spectacole participă la majoritatea festivalurilor de teatru din ţară, printre care Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, Festivalul Naţional de Teatru Nou de la Arad, Festivalul Temps D’Image- Cluj Napoca.
În anul 2014 câştigă premiul „Cornel Todea”, pentru cea mai bună trupă de actori, la Gala HOP, Gala Tânărului Actor, Costineşti, cu spectacolul „Paravan.Două telefoane”, scris şi regizat de Matei Lucaci-Grunberg şi produs de compania Jamais Vu şi este nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor, la secţiunea individual. Tot în cadrul Jamais Vu joacă în alte două spectacole regizate de Matei Lucaci-Grunberg.
În 2015 realizează one-man show-ul ”…ISH”, un solo-impro, concept propriu, pe care îl prezintă în festivaluri din București și din țară. A înregistrat şi pentru Teatrul Naţional Radiofonic.
Între 2013-2015 urmează masterul de Pedagogie Teatrală în cadrul UNATC “I.L.Caragiale”, Bucureşti făcând ractică pedagogică în: Colegiul Naţional “Sf. Sava”, Bucureşti (2014-2015), Colegiul Naţional “Gr. Moisil”, Bucureşti (2015), Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti”, Bucureşti (2015), Colegiul Naţional “Mihai Viteazu”, Bucureşti (2014), Școlile Generale 136, 141 București –în cadrul Clubului de Educație Alternativă (2016-2017), Conferinţa Naţională “Tehnicile teatrale în educaţie”, UNATC (2014), trainer în cadrul Școala de Improvizație, Teatrul Fără Frontiere, București, din anul 2015.
A fost trainer şi membru al juriului- festivaluri de teatru pentru liceeni: T4T (Timisoara) intre 2008-2015; Magic Fest (Suceava) intre 2010-2015; I D Fest (Bacau) intre 2009-2016; AmFiTeatru (Botosani). În prezent este doctorand în cadrul UNATC I.L.Caragiale, București având ca temă de cercetare educația teatrală în sistemul de învățământ.


Lorena Petronela Chiribuţă

petroActriţă la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani, realizator-producător TV la postul TELE M Botoşani, redactor la ziarul on-line Botoşani Necenzurat, membră în Asociaţia de Protecţie a Animalelor ADOR şi preşedintele Asociaţiei Culturale „Amfiteatru-2006”. Este în strânsa legătură cu teatrul profesionist şi cel pentru liceeni, fiind membră a juriului AmFiTeatru şi în ediţiile anterioare şi urmărind îndeaproape evoluţia puştilor de liceu pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani. Este absolventă a Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie, Pedagogie Muzicală şi Teatru, secţia Arta Actorului – 2003 şi în anul 2009 – absolventă la Mater în Artele Spectacolului, regie-scenografie. S-a remarcat în roluri precum: Peronella – „Decameronul”, Fernanda – „Un veac de singurătate”, Luluţa – „Cucoana Chiriţa”, Lena – „Oameni ai nimănui”, Muza (Blonda) – „Artă cu seminţe prăjite”, Christine – „Dineu cu proști”, Chira din Bocitoarele vesele.


Alexandru Dobynciuc

dobyfoto: Sabina Costinel

Prietenii îi spun Doby şi a fost în Atelierul de teatru. E un tip charismatic şi energic, ştie ce vrea şi trăieşte totul cu intensitate. Face parte din generaţia care acum câţiva ani mergea prin festivalurile de teatru pentru liceeni, unde era participant. Experienţa cu teatrul adolescent l-a determinat să îşi dorească mai mult. Şi-a urmat visul, acela de a deveni actor, aşa că a decis să urmeze cursurile Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, în perioada 2008-2011, clasa prof. univ. dr. Emil Coşeru, lector univ. dr. Tatiana Ionesi şi lector univ. dr. Doru Aftanasiu. Apoi a avut o activitate intensă, ce a implicat participarea la festivaluri de teatru din ţară şi colaborarea cu teatrele din Iaşi, Chişinău, Petroşani şi Botoşani – unde activează în prezent. Din activitatea sa artistică, enumerăm rolurile: Inger – în spectacolul „Dawn-Way”, regia Radu Afrim, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, El – „Elevator”, regia Vlad Volf, spectacol independent, Iosif – „Iosif şi amanta sa”, regia Pentru Vutcărău, Teatrul „Eugene Ionesco” Chişinău, Cameramanul – în spectacolul „Buzunarul cu pâine”, regia Lenuş Teodora Moraru, Andrew Clark – “Clubul etichetelor” – regia Lenuş Teodora Moraru, Teatrul “Mihai Eminescu” Botoşani, Asaf – “Jocuri in curtea din spate” – regia Vlad Cepoi, Teatrul “Mihai Eminescu” Botoşani, Armand Duval – „Dama cu camelii” – regia Radu Nichifor, Teatrul “I. D. Sîrbu” Petroşani.


Andreea Șovan

Doc1Foto: Paul Tatcu

A absolvit Facultatea De Teatru Și Televiziune, in cadrul UBB, la Cluj în 2010, la clasa profesorilor Ionuț Caras și Mara Opriș, urmând apoi masteratul la UNATC , promoția 2014, sub îndrumarea profesorilor Gelu Colceag și Tania Filip.
De-a lungul timpului s-a remarcat prin versatilitate scenica abordand roluri diverse, de la compozitii de varsta (Saleswoman – Timeaholics, PENA, Interzis sub 18 ani), travestiuri – Spiridon, tom boy – West Side Story sau compozitii de voce si accent – Charlotta Ivanovna, Femeia Ultraortodoxa – PENA.
Și-a început drumul teatral încă din clasa a 9-a, odată cu Atelierul de teatru din Botoșani.
Colaborează cu  mai multe teatre din București, printre care și Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior, de-a lungul timpului activând atât în sfera teatrelor de stat – Teatrul Foarte Mic, Teatrelli, Teatrul Național, cît și în sfera independentă – Godot Cafe Teatru, încadrându-se inclusiv în peisajul cultural din Cluj prin colaborarea cu compania indepedentă Create.Act.Enjoy.
Curiozitatea sa merge în diverse direcții, ea lucrând la diferite tipuri de spectacole: music-hall – Chicago, West Side Story, texte clasice – Livada de visini, O noapte furtunoasa, cat si contemporane – Interzis sub 18 ani, PENA, Timeaholics, cat si la actoria de film – docu drama Britain’s Bloody Dynasty si Britain’s Bloody Crown, productie Channel 5, BBC, sau proiecte de licenta a studentilor la UNATC si UBB – regie film. 

JURIUL ELEVILOR acordă Premiul ADOLESCENT

Mihaela Iuliana Axintoaie
CATHARSIS Botoșani –

Catharsis - Mihaela Axin
Sunt în trupa de teatru Catharsis de 3 ani de zile. Sunt liderul acestei trupe și toți facem parte dintr-o mare familie de oameni care iubesc teatrul. Teatrul a devenit pentru mine un refugiu în momentele mai dificile. Am creat alături de colegii mei de trupă multe momente frumoase pe care nu le vom uita niciodată.


Aida Boca
– ATELIERUL DE TEATRU Botoșani –

Aida boca
Mă bucură foarte mult că fac parte din juriul elevilor, şi nu pentru că aş fi eu în măsura de a ‘juriza’ ceva (bleah), ci pentru că mă va stimula să îmi canalizez toată atenția, energia şi simțurile către ce are să se întâmple pe scenă. Mi se pare minunat că treaba mea la AmFi constă în a fi spectator. E ceva atât de simplu care îmi ofera ocazia de a descoperi şi învăța mult.


Alexia-Darina Brutaru
– DAR DEVELOPMENT ASSOCIATION București –

alexia
Mă regăsesc în teatru în multe forme , de la lacrimile sincere pană la glumele delicioase , atât ca spectator cât și pe scenă. Nu am cu mult peste un metru și jumatăte , deci pot spune cu mândrie că știu că esențele tari se țin în sticluțe mici!


Ștefan Cojocariu
– DRAMA CLUB Botoșani –

cojo
17 ani
Clasa a 11-a
Colegiul național A.T. Laurian
Fac multe glume,
Zâmbesc mult, iar Amfiteatru e în topul lucrurilor care îmi alimentează acest lucru.


Michelle Heinzl
– VAGUE București –

michelle
Mie cel mai greu îmi este să mă descriu singura, așa că ce mai simplu este să vă arăt ce au spus oamenii care au reușit să mă cunoască, despre mine: am un „mod specific de a povesti” și „un talent de a rosti cuvintele”. „Numele tău este rezonant în limba franceza, limbă cu care nu rezonezi”. „Îmi imaginez că stai și bei mult ceai și te plimbi pe străduțe lungi”. „Fun, simpatică, interesantă, poate la un moment dat jucăm împreună. „. „Visătoare și epică”. „Carisma ta”. „Ești artistă ca mine”. „Te iubesc enorm de mult”. „Stilul, vocea, vibe-ul artistic”. „Mi se pare ca meditezi așa mereu, și o tipă super creativă și mișto”. „Mult succes la bac!”
Poate e așa cum spun ei, eu spun că îmi place să zâmbesc și să învăț ceva nou și frumos în fiecare zi 🙂


 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.