Ești pe altă planetă

Hei, tu, adolescent albastru, s-au aliniat planetele și ar cam fi cazul să-ți pui tenișii cu chef de viață în picioare pentru a te lăsa purtat pe 25-29 aprilie până la Botoșani, acolo unde #eștipealtăplanetă!

Ca-n fiecare an, ne propunem să facem teatru pe adolescență călătoare, așa că am amenajat pentru tine pistele de aterizare – Teatrul Mihai Eminescu, Casa Tineretului, Teatrul Vasilache, Facefood, Grand Irish Pub și Ipotești cu stele și petale de cireș căzătoare, cu dorințe-n buzunare și teatru-n vizionare. Așa că totul e pregătit ca tu să descoperi, cu ajutorul ochelarilor de teatru, o nouă lume, diferită de cea de zi cu zi, învățând despre tine și despre alții.

Pe scurt, îți legi șireturile și îți imaginezi o întreagă galaxie cu prieteni, cosmonauții-voluntari cu tricouri albastre, lămâi, constelații de trupe, raze de soare în ochi, copaci înfloriți și zâmbete trecute de urechi!

AmFiTeatru Afis10 A3

AmFiTeatru a crescut destul de mare. A cunoscut deja al 6-lea simț, a trecut prin cei 7 ani de acasă, unde a învățat despre cum să privească prin prisma teatrului, a optat să se joace, a învățat și despre reguli, despre perfect compus. Nici nu ai fi spus că are doar 10 ani. Acum pleacă pentru prima dată pe o altă planetă. În Marea universului, pentru că vrea să aplice ce a învățat și să crească. Planeta lui începe să devină exact ceea ce și-a dorit până acum.
S-a gândit puțin și a strâns multe secunde. Astfel, a reușit să fie proprietarul unei planete uriașe și albastre. Planeta avea mare nevoie de timp, așa că AmFi nu a mai stat pe gânduri și a venit cu prietenii săi voluntarii și cu organizatorii și au făcut-o de joacă. „O planetă întreagă doar pentru noi?!”, se gândea AmFi.
Cum au modelat întreaga planetă? Cum au reușit să se mobilizeze și să facă totul pe placul universului? Cum și-au dat seama că ploile de stele sunt ploi de „ce-mi doresc?”. Cum au văzut teatru și pe altă lume? Asta rămâne de văzut. Un lucru e cert: AmFiTeatru e la fel de albastru, la fel de viu și la fel de adolescent în fiecare univers, unde stelele nu formează constelații, ci trupe. Și ce trupe:

ACTING UP București – Amintiri fantomă de Diana Mănăilă
AD-HOC Pitești – Exploziv de Elise Wilk
AMPRENTE Brașov – Spălăm copilul sau facem altul de Cristopher Durang
Trupa AS București – Silvia de A.R. Gurney
BIRLIC Fălticeni – De-a baba-oarba după Edna Mazya
BRAINSTORMING București – Steaua Polară de Alexandru Ivănoiu
DRAMA CLUB Botoșani – Deșteptarea primăverii de Frank Wedekind
PRAF DE STELE Constanța – Eu sunt Alice după Lewis Carroll
TRANSPARENCY Bacău – Un bilețel pierdut de Mardare Emilia & Andronic Miruna
YUPPIES Piatra Neamț – Dulce, amar după John Cariani
ATELIERUL DE TEATRU Botoșani (în afara concursului) – Dragă prietene, de Anamaria Rusu

Citim în stele că va fi o ediție super! Ești gata de lansare? În 3,2,1 … AmFiTeatru10!

Publicitate

2 gânduri despre „Ești pe altă planetă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.