Juriul de ZECE

Mihaela Sîrbu
președintele juriului

Actriţă de teatru şi film, conf.univ.dr. la Catedra de Arta Actorului a U.N.A.T.C. şi fondatoarea Teatrului Fără Frontiere şi a primelor cursuri de improvizaţie din România (Şcoala de Improvizaţie).

mihaela-sirbuA interpretat numeroase roluri în teatru, fiind atrasă mai ales de dramaturgia contemporană  şi remarcîndu-se prin rolurile din piesele lui Neil LaBute la Teatrul Act.

A jucat rolul principal feminin în filmele „Tatăl Fantomă” de Lucian Georgescu, alături de Marcel Iureş şi „Toată lumea din familia noastră” de Radu Jude, rol pentru care a obţinut Premiul Gopo şi premiul UCIN în 2013 precum şi premiul de interpretare la Festivalul „Entrevues” de la Belfort, Franţa, în 2012. În 2014 a fost din nou nominalizată la Premiul Gopo pentru rolul „Magda” din filmul „Cînd se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism, în regia lui Corneliu Porumboiu. In 2016 a obtinut Premiul Gopo pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru rolul Sultana din filmul „Aferim”, regia Radu Jude.

Este membru fondator al primei trupe de improvizaţie din România (2003).

Tot din 2003 predă improvizaţie pentru actori profesionişti (UNATC, Teatrul Naţional Tîrgu Mureş, Teatrul Municipal Baia Mare) dar şi copii (Teatrul Ion Creangă, Liceul Coşbuc, Şcoala Tudor Arghezi, obţinând numeroase premii).


Teodora Câmpineanu

Regizor

IMG_0150-001

A colaborat cu Teatrul Mihai Eminescu Botoșani, Teatrul de Comedie București, Teatrul de Artă București, Teatrul Bulandra București, Sala Dalles București

Premiată UNITER pentru regia spectacolului „O noapte furtunoasa” de I.L. Caragiale, teatrul Bulandra București.

În trecut (1994-2002) a fost actriță la Teatrul National București.

Este o prezență constantă în juriul festivalului de teatru pentru liceeni „Jos Pălăria” București.


Alexandru Dobynciuc

Actor

dobyPrietenii îi spun Doby şi a fost în Atelierul de teatru. E un tip charismatic şi energic, ştie ce vrea şi trăieşte totul cu intensitate. Face parte din generaţia care acum câţiva ani mergea prin festivalurile de teatru pentru liceeni, unde era participant. Experienţa cu teatrul adolescent l-a determinat să îşi dorească mai mult. Şi-a urmat visul, acela de a deveni actor, aşa că a decis să urmeze cursurile Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, în perioada 2008-2011, clasa prof. univ. dr. Emil Coşeru, lector univ. dr. Tatiana Ionesi şi lector univ. dr. Doru Aftanasiu. Apoi a avut o activitate intensă, ce a implicat participarea la festivaluri de teatru din ţară şi colaborarea cu teatrele din Iaşi, Chişinău, Petroşani şi Botoşani – unde activează în prezent. Din activitatea sa artistică, enumerăm rolurile: Inger – în spectacolul „Dawn-Way”, regia Radu Afrim, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, El – „Elevator”, regia Vlad Volf, spectacol independent, Iosif – „Iosif şi amanta sa”, regia Pentru Vutcărău, Teatrul „Eugene Ionesco” Chişinău, Cameramanul – în spectacolul „Buzunarul cu pâine”, regia Lenuş Teodora Moraru, Andrew Clark – “Clubul etichetelor” – regia Lenuş Teodora Moraru, Teatrul “Mihai Eminescu” Botoşani, Asaf – “Jocuri in curtea din spate” – regia Vlad Cepoi, Teatrul “Mihai Eminescu” Botoşani, Armand Duval – „Dama cu camelii” – regia Radu Nichifor, Teatrul “I. D. Sîrbu” Petroşani.


Ștefan Huluba

Actor

huluba-001A absolvit în 2010 UNATC “I.L.Caragiale” Bucureşti, secţia actorie, prof. univ. Ion Cojar, prof. univ. dr. Adrian Titieni. Din toamna anului 2010 şi până în prezent este membru fondator al trupei de improvizaţie Backstage Boys, cu spectacole în Bucureşti şi in ţară. În anul 2014 câştigă Campionatul Naţional de Teatru Sport din cadrul Festivalului Naţional de Improvizaţie.
Din anul 2012, colaborează cu Compagnie 28 (companie de teatru româno-franceză) în patru spectacole, toate în regia lui Eugen Jebeleanu. Cu aceste spectacole participă la majoritatea festivalurilor de teatru din ţară.
În anul 2014 câştigă premiul „Cornel Todea”, pentru cea mai bună trupă de actori, la Gala HOP, Gala Tânărului Actor, Costineşti, cu spectacolul „Paravan.Două telefoane”, scris şi regizat de Matei Lucaci-Grunberg şi produs de compania Jamais Vu şi este nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor, la secţiunea individual. În 2015 realizează one-man show-ul ”…ISH”, un solo-impro, concept propriu, pe care îl prezintă în festivaluri din București și din țară. A înregistrat şi pentru Teatrul Naţional Radiofonic.
Între 2013-2015 urmează masterul de Pedagogie Teatrală în cadrul UNATC “I.L.Caragiale”, Bucureşti fiind trainer în cadrul Școala de Improvizație, Teatrul Fără Frontiere, București, din anul 2015.
A fost trainer şi membru al juriului- festivaluri de teatru pentru liceeni: T4T (Timisoara) intre 2008-2015; Magic Fest (Suceava) intre 2010-2015; I D Fest(Bacau) intre 2009-2016; AmFiTeatru (Botosani).


Romina Sehlanec

Actriță

rominaȘi-a derulat cariera artistică și formarea profesională atât în România cât și în străinătate. Momentan face parte din echipa de cercetare a proiectului MET (dezvoltarea unei metodologii de terapie prin teatru cu efect la nivel neurochimic și neurocognitiv)- Centrul CINETic și este doctorand în cadrul Facultății de Teatru – UNATC.
A derulat o serie de proiecte de cercetare în domeniul pedagogiei teatrale și a teatrului aplicat. Își imparte timpul între cariera de actriță și cea de cercetător. Punctul său de interes este descoperirea modalităților prin care corpul poate fi utilizat in dezvoltarea plasticității creierului și a metodelor alternative de predare a artei actorului.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.