„Balanța” la AmFiCinemateca 11

Vă vine să credeți că joi, 28 martie 2019, ora 18:00 este (deja) Cinemateca? Două vești bune dintr-o lovitură: ne vedem la un film fain și înseamnă că se apropie cu pași mari momentul în care, împreună, ne vom vedea și în teatru ;).

Filmul de anul acesta este „Balanța” (1992), în regia lui Lucian Pintilie iar în distribuție îi găsim pe marii actori Maia Morgenstern, Răzvan Vasilescu, Victor Rebengiuc, Dorel Vişan, Ion Pavlescu, Marian Mihuţ, Gheorghe Visu, Dan Condurache, Leopoldina Bălănuţă, Magda Catone etc.

Lucian Pintilie a fost un mare regizor care a stârnit controverse cu operele sale din perioada comunistă din cauza viziunilor sale despre absurditatea regimului. Inclusiv acest film cuprinde lupta unei tinere împotriva unei țări haotice.
Cu toate acestea, Lucian Pintilie afirmă: „De la prima literă a scenariului, trecută pe hârtie, până la ultima operație tehnică de încheiere a filmului — totul s-a desfășurat în condiții de fairy-tale.”, confirmând frumusețea operei sale.

Anul trecut, la Laboratorul de teatru pentru tineret Relief #3, grație regizorului Erwin Șimșensohn, Atelierul de teatru avut ocazia unei întâlniri unice cu Maia Morgenstern și ne am bucurat enorm să putem să discutăm cu ea despre teatru și film și ce înseamnă toate acestea pentru ea, cuvinte calde care ne mai răsună în suflete și ne inspiră. De asemenea, am admirat-o pe scena Festivalului de Teatru de la Piatra Neamț 2018 în regalul actoricesc O LECŢIE DE BUNE MANIERE, spectacol de la Teatrul Evreiesc de Stat București, o experiență prilejuită de Festivalul Ideo Ideis 13 , 2018 (insert LOVE, HUGS and THANKS)

Am lăsat o mică surpriză la final pentru voi: Facefood va fi prezent !

Vă așteptăm cu drag!

Prețul unui bilet este de 6 lei.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.