Juriul AmFiTeatru 11

MIHAELA SÎRBU

Actriță

Președintele juriului

Actriţă de teatru şi film, conf.univ.dr. la Catedra de Arta Actorului a U.N.A.T.C. şi fondatoarea Teatrului Fără Frontiere şi a primelor cursuri de improvizaţie din România (Şcoala de Improvizaţie).

A interpretat numeroase roluri în teatru, fiind atrasă mai ales de dramaturgia contemporană  şi remarcîndu-se prin rolurile din piesele lui Neil LaBute la Teatrul Act.

A jucat rolul principal feminin în filmele „Tatăl Fantomă” de Lucian Georgescu, alături de Marcel Iureş şi „Toată lumea din familia noastră” de Radu Jude, rol pentru care a obţinut Premiul Gopo şi premiul UCIN în 2013 precum şi premiul de interpretare la Festivalul „Entrevues” de la Belfort, Franţa, în 2012. În 2014 a fost din nou nominalizată la Premiul Gopo pentru rolul „Magda” din filmul „Cînd se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism, în regia lui Corneliu Porumboiu. In 2016 a obtinut Premiul Gopo pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru rolul Sultana din filmul „Aferim”, regia Radu Jude.

Este membru fondator al primei trupe de improvizaţie din România (2003).

Tot din 2003 predă improvizaţie pentru actori profesionişti (UNATC, Teatrul Naţional Tîrgu Mureş, Teatrul Municipal Baia Mare) dar şi copii (Teatrul Ion Creangă, Liceul Coşbuc, Şcoala Tudor Arghezi, obţinând numeroase premii).


VLAD CEPOI

Regizor

Sunt Vlad Cepoi și sunt dependent de teatru. Am luat acest viciu în copilarie, când familia mea, vicioasa și ea, m-a dus la Teatrul National în clasa a doua. Nu știu ce a fost: tavanul pictat sau plușul roșu al scaunelor, rochiile de seara sau zumzăitul de albină ce stabatea sala, așteptarea magiei ascunse în spatele cortinei, poate mirosul prafului stâns de secole. După atâția ani, înca nu știu. Știu că nu am mai scăpat de microb și l-am facut meserie. Ce m-a convins să încerc a fi regizor a fost trupa de teatru a liceului. A fost cea mai vie, adevărată și poetică experientă prin care am trecut, patru ani în care m-am format ca artist, citind, repetând, inventând într-un grup care mi-a devenit familie. Iată-mă după 30 de ani de dependență, ah dulce dependență, încă în viața și încă îndrăgostit de teatrul viu, al liceenilor. Sunt emoționat să fiu alături de voi la această ediție a Amfiteatrului și extrem de fericit că voi împărți trei zile magice cu viitori artiști ai teatrului românesc. Baftă!


ALMA COSTIN

Actriță

Un copil fericit, soție, actriță de teatru și film, îmbogațindu-și mereu sufletul lucrând cu adulți, adolescenți și copii.
Este absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, București, licenta – secția ARTA ACTORULUI si master PEDAGOGIE TEATRALĂ.
A avut ocazia sa particip la mai multe workshopuri, susținând mai multe workshopuri in gradinite, scoli, licee, firme corporate, programe after-school, festivaluri si tabere de actorie:
Membru fondator si director al scolii de film pentru copii: Ludio-ludic studio www.ludio.ro (prezent)
„Venind dintr-un mediu profesionist cu ani de experiență în ceea ce privește abordarea psiho-pedagogică a lucrului în vederea dezvoltării personale a copiilor, ma bazez pe identificarea competentelor și îndrumarea conform nevoilor fiecăruia. FACTORI CHEIE ÎN EDUCAȚIA COPIILOR: vârstă, experiență de comunicare, flexibilitate, spirit de echipă, abilitatea de a face față conflictelor, talent organizatoric  etc.
Într-un mediu școlar european, este necesară dezvoltarea nu doar cognitivă, cât și socială și emoțională a generației tinere. Cred că teoria trebuie complementată cu activități care să stimuleze dezvoltarea inteligenței emoționale, atât de necesare pentru adaptarea într-o societate din ce în ce mai competitivă și cu cerințe tot mai variate.”


ALEXANDRU DOBYNCIUC

Actor

Prietenii îi spun Doby şi a fost în Atelierul de teatru. E un tip charismatic şi energic, ştie ce vrea şi trăieşte totul cu intensitate. Face parte din generaţia care acum câţiva ani mergea prin festivalurile de teatru pentru liceeni, unde era participant. Experienţa cu teatrul adolescent l-a determinat să îşi dorească mai mult. Şi-a urmat visul, acela de a deveni actor, aşa că a decis să urmeze cursurile Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, în perioada 2008-2011, clasa prof. univ. dr. Emil Coşeru, lector univ. dr. Tatiana Ionesi şi lector univ. dr. Doru Aftanasiu. Apoi a avut o activitate intensă, ce a implicat participarea la festivaluri de teatru din ţară şi colaborarea cu teatrele din Iaşi, Chişinău, Petroşani şi Botoşani – unde activează în prezent. Din activitatea sa artistică, enumerăm rolurile: Inger – în spectacolul „Dawn-Way”, regia Radu Afrim, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, El – „Elevator”, regia Vlad Volf, spectacol independent, Iosif – „Iosif şi amanta sa”, regia Pentru Vutcărău, Teatrul „Eugene Ionesco” Chişinău, Cameramanul – în spectacolul „Buzunarul cu pâine”, regia Lenuş Teodora Moraru, Andrew Clark – “Clubul etichetelor” – regia Lenuş Teodora Moraru, Teatrul “Mihai Eminescu” Botoşani, Asaf – “Jocuri in curtea din spate” – regia Vlad Cepoi, Teatrul “Mihai Eminescu” Botoşani, Armand Duval – „Dama cu camelii” – regia Radu Nichifor, Teatrul “I. D. Sîrbu” Petroşani.


ILINCA-ANAMARIA PRISĂCARIU

Regizor și dramaturg

Este din Botoșani și e fostă membră a Atelierului de teatru, în cadrul căruia a avut o activitate complexă în zona teatrului adolescent (2011-2015). A semnat textul și regia spectacolului „ampiticipecreier.com”, adaptarea textului „Hamlet” de William Shakespeare și a avut o colaborare cu Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani, prin adaptarea scenică a filmului „Breakfast Club”. 
A absolvit regie de teatru la U.N.A.T.C. București, și este masterandă la secția de Scriere Dramatică din cadrul aceleiași universități. Spectacolul ei de licență – „Absinth” de Magda Fertacz, s-a bucurat de un succes foarte mare, fiind câștigătorul Galei Absolvenților U.N.A.T.C. 2018 și apoi invitat în diverse festivaluri din București și din țară.
Are la activ colaborări cu Teatrul Excelsior din București, Teatrul Apollo 111 București și Asociația Tandem, alături de care a realizat proiecte teatrale cu nevăzători. Deține o rubrică de proză scurtă pe LiterNet.ro – „Ceaiul de joi dimineață”. 
A susținut ateliere de scriere dramatică cu nevăzători în cadrul proiectelor desfășurate de Asociația Tandem și de actorie la I.D. Fest Bacău. De asemenea, a avut oportunitatea de a lucra cu diverși artiști internaționali, atât în domeniul regiei (în cadrul unui workshop desfășurat în vara anului 2018 în Kaposvar, Ungaria – unde a lucrat cu profesori și studenți de la Institutul de teatru al Universității din Kaposvar, Școala Teatrului de Artă din Moscova – MHAT și Școala de la Piccolo Teatro, Milano), cât și al scrierii dramatice, în cadrul workshopurilor aferente proiectului Fabulamundi – Playwriting Europe (unde a lucrat atât cu artiști europeni din Spania, Italia, Germania, dar și cu membri ai „The Lark” – un laborator internațional de teatru dedicat dezvoltării și promovării autorilor dramatici, bazat în New York, SUA).


ANDREEA ȘOVAN

Actriță

Absolventă a Facultății de Teatru la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, la clasa prof. Ionuț Caras și Masteratul la UNATC, la clasa prof. Gelu Colceag.
Activează ca freelancer de la absolvire până în prezent pe scenele teatrelor din București și din țară, lucrând de-a lungul timpului în teatre de stat dar și în spații independente, din postura de actriță și nu numai.
Desemenea, interesul ei s-a orientat și în direcția filmelor și a producțiilor TV, având apariții în producții internaționale precum și într-o serie de lungmetraje și scurt metraje românești, unele deja lansate în circuituri de festival și altele aflate în post producție.
În prezent ea poate fi văzută pe scena Teatrului Excelsior din București dar și pe Youtube, în serialul online de comedie CASTiNG.


NICOLETA CHIPONCĂ

Profesor

Organizator Festivalul de teatru francofon „„Parole et théâtre”, e printre cei mai de gaşcă profesori pe care i-ai putea cunoaşte vreodată, care îşi investeşte tot sufletul în educarea oamenilor de mâine, fie ei actori, avocaţi, medici ş.a.m.d., și care, prin căldură şi susţinere, reuşeşte să planteze în sufletele puştilor acea sămânţă de pasiune care le va fi de folos pe tot parcursul vieţii, indiferent de ce se va întâmpla. Consideră că jocul de rol și practica teatrală sunt cele mai noi și eficiente metode didactice care-i stimulează pe elevi să învețe o limbă străină în speță, limba franceză, copilul fiind ludic, prin definiție. Și-a orientat demersul didactic spre acest gen de abordare și a participat cu elevii la festivaluri județene și naționale unde trupele pregătite au obținut numeroase premii. Însoțind Atelierul de teatru, a participat la Ideo Ideis 2014 și 2015, la atelierele de pedagogie teatrală.

Publicitate

Un gând despre „Juriul AmFiTeatru 11

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.