Harap Alb – poveste de cartier

de Sabina Balan

Textul Harap Alb – poveste de cartier este scris de Sabina Balan, fostă membră a Atelierului de teatru, acum dramaturg/ scenarist, om de artă de o mare finețe și cu multiple ramificații culturale.

Proiectul este propus de Andreea Șovan, fostă membră a Atelierului de teatru, acum actriță, om de artă de o mare finețe etc. și se desfășoară sub umbrela BRUSCteatru, o companie independentă, construită de Doby, Volf, Lenuș împreună cu amazing-ul Gelu Rîșca, cu o alcătuire mereu fluidă între Botoșani, Iași și București, care apare la momentul potrivit și cu scopul de a celebra creativitatea născută între artiști care chiar vor să lucreze împreună.

În această reprezentație unică se vor întîlni la lucru membrii juriului cu actualii coordonatori și cu foști membri ai trupelor de teatru, într-un spectacol-lectură construit special pentru acest festival.

„Am vrut să facem un spectacol- lectură pentru că este un tip de teatru mai rar întâlnit și din păcate subestimat, dar în care poți să te joci mai liber, de la distribuția rolurilor până la propunerile de personaje”- nota coordonatoarei de proiect.

„Cea mai tare chestie pe care am descoperit-o studiind basmul lui Ion Creangă este că într-un fel ești predestinat să repeți traseele celorlalți în viață, iar eu am vrut să fac din asta o poveste despre cum poți să îți găsești propriul traseu. În rest, Creangă a făcut totul.“ – nota autoarei.

„Genul programului: Comedie” – nota lui Ion Creangă, om de artă…etc.

Publicitate